Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το αρχέτυπο της χρεωκοπημένης μεταπολίτευσης: Άκης Τσοχατζόπουλος


Τις τελευταίες ημέρες έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αφού αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν ο ίδιος πίσω από την off shore στην οποία ανήκε το σπίτι του, τώρα η υπόθεση με τις επιβεβαιωμένες μίζες για τα υποβρύχια... σε ησυχία δεν τον αφήνουν τον άνθρωπο...
Αξίζει πάντως να ασχοληθούμε με το φαινόμενο "Τσοχατζόπουλος" γιατί συμπυκνώνει όλη τη βρώμα και την παρακμή της 37χρονης "μεταπολίτευσης". Στο πρόσωπο του Άκη συναντάμε όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του πολιτικού "είδους" που ευδοκίμησε (ή μάλλον παρασίτησε...) τρώγοντας τις σάρκες της Ελλάδας και οδηγώντας την στην χρεωκοπία. Έχουμε λοιπόν:

-Αριβισμός/Κοινωνική Αναρρίχηση. 
Ο Άκης μεγαλώνει σε μικροαστική οικογένεια στην Θεσσαλονίκη του '50. Ο πατέρας του είναι οδηγός λεωφορείου, και ο ίδιος εργάζεται προκειμένου να βρει χρήματα για να σπουδάσει στην Γερμανία. Τα βιώματα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία, αφού είναι φανερό ότι ο Άκης κάνει ότι μπορεί για να διαγράψει το ταπεινό (για εκείνον) παρελθόν. Έτσι μόλις αρπάξει την εξουσία μεταμορφώνεται. Ο λαϊκός τύπος δίνει τη θέση του σε έναν βαρόνο που διάγει τρυφηλή ζωή τίγκα στις πολυτέλειες. Μεγάλη ζωή με τεράστια έξοδα που φορτώνονται στο δημόσιο ταμείο, δηλαδή στους τίμιους Έλληνες. Το αποκορύφωμα έρχεται το 2004 με τον δεύτερο του γάμο-υπερπαραγωγή στο Παρίσι που ξεπέρασε κάθε βλαχομπαρόκ φαντασίωση.
-Διαφθορά.
Ο Άκης υπήρξε υπουργός για 20 ολόκληρα χρόνια. Από το 1981 έως το 2004 με μια μικρή διακοπή το 1990-93, συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις. Ουσιαστικά το μόνο επάγγελμα που εξάσκησε είναι αυτό του "πολιτικού". Και εφόσον δεν προέρχεται από πλούσια οικογένεια, δεν δικαιολογείται με τίποτα η περιουσία που διαθέτει. Ακίνητα με θέα Ακρόπολη, βίλες με πισίνα κλπ, off shore εταιρίες, γεμάτοι τραπεζικοί λογαριασμοί... και όλα αυτά με την βουλευτική αποζημίωση; Προφανώς όχι! Ας είναι καλά οι φίλοι μας οι Γερμανοί.
-Αριστερίστικη Ρητορική.
Και ενώ ο Άκης πλουτίζει, στους λόγους του εμφανίζεται υπερασπιστής των φτωχών και αδυνάτων! Ένας άλλος τομέας στον οποίο ο Άκης δημιούργησε σχολή είναι εκείνος της Αριστερής Ρητορικής. Της κίβδηλης ιδεολογίας που χαϊδεύει τα αυτιά των πολλών ενώ ωφελεί μόνο τον ίδιο και τους αυλικούς του. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικά που μαστίζει το δημόσιο λόγο στην Ελλάδα. Δαιμονοποίηση του Πατριωτικού Αντιλόγου με τον χαρακτηρισμό του ως "φασιστικού" και ταυτόχρονα πλειοδοσία σε αριστερίστικες κορώνες χωρίς αντίκρυσμα για τους αποχαυνωμένους ψηφοφόρους. Με αυτό τον τρόπο περνάνε όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα ξένα κέντρα αποφάσεων ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα και η λάσπη δουλεύουν για την δήθεν "σοσιαλιστική" κυβέρνηση που μέριμνα για το λαό. Και φυσικά οι σοσιαλΗστές λακέδες αρπάζουν ένα μεγάλο κομμάτι από την λεία που λέγεται Ελλάδα.
-Διαπλοκή
Το μόνο προσόν που διέθετε ο Άκης ήταν η προσωπική του φιλία με τον Αντρέα Παπανδρέου. Χάρις σε αυτήν και μόνο έγινε υπουργός και έφτασε να διεκδικήσει την πρωθυπουργία της χώρας το 1995, χάνοντας για ελάχιστες ψήφους. Δημιούργησε έτσι την άλλη Μεγάλη σχολή των διαπλεκόμενων που αδιαφορούν για την κοινωνία και το Έθνος αφού αντλούν την δύναμη τους Από τις πολιτικές λυκοφιλίες.

Όλα τα παραπάνω είναι τα χαρακτηριστικά που συναντάμε σε όλους τους πολιτικούς αστέρες που "διέπρεψαν" κατά την διάρκεια της "μεταπολίτευσης". Της λεγόμενης "γενιάς του πολυτεχνείου" που ανέλαβε την εξουσία δήθεν για να αλλάξει τη χώρα προς το καλύτερο, ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρθηκε μόνο πως να λεηλατήσει το δημόσιο ταμείο. Χρησιμοποίησε την "προοδευτική" ρητορική για να αποκοιμίσει τις μάζες και να απονευρώσει τα γνήσια Εθνικά ανακλαστικά, δίνοντας γη και ύδωρ σε κάθε ξένο παράγοντα αρκεί να έπαιρνε τη μίζα του, πάντα για το... κόμμα βέβαια!

Αυτοί μας φέρανε την χρεωκοπία και την ταπεινωτική διεθνή επιτήρηση. Καιρός να τους ξαποστείλουμε όλους!

ένας Έλληνας πολίτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου