Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Γιατί είμαστε εναντίον της λαθρομετανάστευσης. [ενημερώθηκε]

Τον τελευταίο καιρό έχει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Η κατάσταση ειδικά στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σε σημείο να αναγκάσει ακόμη και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα.
Ενώ όμως τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνται με συγκεκριμένες περιοχές, με προφανή σκοπό να εξυπηρετήσουν τα κερδοσκοπικά πλάνα των διαπλεκόμενων καναλαρχών , οι κάτοικοι της πόλης υποφέρουν.
Φυσικά όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι "σωτήρες" δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα προβλήματα των κατοίκων που έχει φέρει η ανεξέλεγκτη λαθροεποίκηση. Το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να διώξουν τους λαθραίους από τις περιοχές όπου έχουν αγοράσει τα ακίνητα-φιλέτα ώστε να προχωρήσουν ανενόχλητοι στις επενδυτικές τους μπίζνες. Γιαυτό και δεν προτείνουν λύσεις στο πρόβλημα, παρά μόνον το εκμεταλλεύονται και το υποδαυλίζουν, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, κάποιοι κάτοικοι κυρίως από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αποφάσισαν να οργανωθούν ακομμάτιστα, ανεξάρτητα και δυναμικά, και να απαιτήσουν το ελάχιστο: αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Την δυνατότητα να περπατήσουν στο δρόμο χωρίς να πέφτουν θύματα κλοπών, προπηλακισμών, βιασμών και λοιπών εγκλημάτων από τους λαθροεποίκους.

Η πρωτοβουλία τους αυτή, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, έφερε τον πανικό σε πολλά κέντρα που προωθούν την λαθροεποίκηση. Ο πανικός είναι απόλυτα δικαιολογημένος γιατί φάνηκε ξεκάθαρα ότι: όταν οι Έλληνες συνεργάζονται μακριά από κομματικά και συνδικαλιστικά καπελώματα μπορούν να πετύχουν πολλά.

Άρχισε έτσι ένας απίστευτος πόλεμος λάσπης, με σκοπό να συκοφαντηθούν όλοι αυτοί οι κάτοικοι και να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοιες ενέργειες σε άλλες περιοχές. Το οπλοστάσιο της λασπολογίας γνωστό: αρκεί έστω και μια απλή αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούν οι αλλοδαποί, και αμέσως πέφτουν οι χαρακτηρισμοί: "ρατσιστές", "φασίστες" κλπ κλπ.

Επειδή αυτή η εκστρατεία λάσπης είναι ανήθικη εκτός από παράνομη, πρέπει να ξεκαθαριστούν μια και καλή κάποια πράγματα:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ.

Οι λόγοι:

1ον) Είναι ζήτημα Κοινωνικής Δικαιοσύνης
Αυτή η χώρα έχει ένα δεδομένο πληθυσμό και έναν πεπερασμένο προϋπολογισμό ( ο οποίος σε καιρούς κρίσης είναι και ψαλιδισμένος...). Η μαζική εισροή των λαθρομεταναστών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αφαίρεση των (λιγοστών) πόρων από τον Ελληνικό πληθυσμό, και την διοχέτευσή τους σε εκείνους που δεν τους δικαιούνται για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν πληρώσει γι αυτούς! Έχουμε δηλαδή: κατάληψη κλινών στα νοσοκομεία, υφαρπαγή επιδομάτων, κλπ και ταυτόχρονα στέρηση όλων αυτών από τους νόμιμους δικαιούχους τους: τους Έλληνες πολίτες!

2ον) Είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας
Όπως όλοι γνωρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας έχει πολλές και σοβαρές ελλείψεις. Μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει, καλείται να αντιμετωπίσει και αυτό της έξαρσης μολυσματικών ασθενειών. Ο κίνδυνος επισημάνθηκε από επίσημα χείλη, την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ανέφερε ότι επικίνδυνες μολυσματικές ασθένειες, όπως η φυματίωση, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα Β και το AIDS, που έχουν ξεχαστεί ή τείνουν να εξαφανιστούν στην Ευρώπη, την απειλούν εκ νέου από τη μαζική είσοδο λαθρομεταναστών. Άραγε τι άλλο να προσθέσει κανείς σε όλα τα παραπάνω, πέρα από το αυτονόητο: ότι η ροή αυτή των ασθενειών πρέπει να ανασχεθεί άμεσα, πρωτού οι συνέπειες γίνουν καταστροφικές.

3ον) Είναι ζήτημα Εργασιακής Δικαιοσύνης
Οι λαθρομετανάστες προέρχονται όλοι από χώρες τριτοκοσμικές, κατεστραμμένες, με ανύπαρκτο ή υποτυπώδες εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι δεδομένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Όλοι αυτοί λοιπόν αποτελούν ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό με μηδενικές γνώσεις, έρχονται εδώ με ένα και μοναδικό εφόδιο: την προσφορά εργασίας με εξευτελιστικές αποδοχές. Αποτελούν με λίγα λόγια την πέμπτη φάλαγγα της παγκοσμιοποίησης, η οποία εισβάλλει στη χώρα, κατεδαφίζοντας μισθούς και μεροκάματα, οδηγώντας εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και την ανέχεια. Γιατί ας μην γελιόμαστε: και οι αυστηρότεροι νόμοι θα παραβιάζονται από κάποιους οι οποίοι είναι απελπισμένοι, και διατεθειμένοι να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί. Με αυτό τον τρόπο παρασέρνουν προς τα κάτω την αξία της εργασίας όλων μας.

4ον) Είναι ζήτημα Εγκληματικότητας
Όπως αναφέρθηκε ήδη, οι λαθρομετανάστες προέρχονται από χώρες με κοινωνικές δομές διαλυμένες, με κουλτούρα πολύ διαφορετική από την δική μας. Οι αντιστάσεις τους απέναντι στο δέλεαρ της παρανομίας ιδιαίτερα αποδυναμωμένες. Σε συνδυασμό και με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της γενικότερης κρίσης, οι επιδόσεις τους σε όλα τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα σπάνε όλα τα ρεκόρ! Ακόμα και οι επίσημες στατιστικές (που ως γνωστόν είναι μαγειρεμένες) δεν μπορούν να αποκρύψουν το φαινόμενο. Πόσο μάλλον οι "ανεπίσημες", αυτές που βιώνουμε όλοι στο πετσί μας όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο! Αυτή η κατάσταση είναι αντικειμενικά αβίωτη πλέον. Δεν είναι θέμα ρατσισμού απέναντι σε κάποια συγκεκριμένη φυλή. Είναι απλά ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας των Ελλήνων, να  μπορούν να κυκλοφορούν στις γειτονιές τους χωρίς να κοιτάνε διαρκώς πίσω από τον ώμο τους!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αυτό που λέμε σε απλά Ελληνικά είναι το εξής:
-Θέλουμε αυστηρό έλεγχο στα  σύνορα, ώστε να κοπεί πλήρως το κύμα λαθραίων εποίκων.
-Θέλουμε αυστηροποίηση των ελέγχων στους λαθρομετανάστες και άμεση απέλασή τους για το παραμικρό αδίκημα.
-Θέλουμε να οριστούν περιοχές κορεσμένες από λαθρομετανάστες και να παρθούν μέτρα αραίωσης της αναλογίας τους, ώστε να καταργηθούν τα "γκέτο" και τα "άβατα". Φυσικά τελικός στόχος είναι η εξάλειψη της παρουσίας των λαθραίων. Οι όποιες ανάγκες σε αλλοδαπούς εργάτες θα προγραμματίζονται σε ετήσια βάση και θα καλύπτονται από άτομα με ελεγμένο ποινικό μητρώο που θα εναλλάσσονται, και θα απασχολούνται εποχιακά για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους χωρίς να εγκαθίστανται μόνιμα.

ένας Έλληνας Πολίτης

5 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μαζί σου!!!
    Μια Ελληνίδα πολίτης που ζει σε γειτονιά με πολλούς μετανάστες και ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι η συμβίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια καλημέρα πέρασα να πω συνέλληνα, καλή συνέχεια
    apneagr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/3/11 18:47

    Μπραβο φιλε ελληνα
    συνεχιστε την πολυ καλη δουλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Με ενθαρρύνετε ιδιαίτερα!

    Έκανα μια μικρή προσθήκη στο κείμενο, μετά από ευγενική επισήμανση φίλης αναγνώστριας. Είχα αμελήσει να αναφέρω το πολύ σημαντικό ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Τώρα νομίζω ότι το άρθρο είναι πλήρες.

    Περιμένω πάντα τα σχόλιά σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο φιλε μου!!! Τα γραφεις οπως ειναι το πραγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή