Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ένας μήνας χωρίς τους ήρωες της ΔΙΑΣ

Πέρασε ήδη ένας μήνας από την άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Ηρώων της ομάδας ΔΙΑΣ από αλλοδαπούς κακοποιούς. Δυστυχώς οι κακοποιοί κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, αλλά υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι στενεύει ο κύκλος γύρω τους. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της γενετικό υλικό των δραστών, οπότε σύντομα θα συλληφθούν.


Οι δύο νέοι έπεσαν θύμα ενέδρας που έστησαν τα αδίστακτα ανθρωποειδή σε τέσσερις νέους αστυνομικούς που τιμούν καθημερινά την πατρίδα τους, δολοφονώντας τον Γιώργο Σκυλογιάννη και τον Γιάννη Ευαγγελινέλη. Δύο νέους ανθρώπους που πέρασαν δυσκολίες στην ζωή τους, αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Δεν στράφηκαν στα ναρκωτικά, ούτε εντάχθηκαν στις ορδές των "μπαχαλάκηδων" που καταστρέφουν για να "αντισταθούν". Αλλά ακριβώς επειδή είχαν νοιώσει την ζωή στο πετσί τους, και δεν ήταν βολεμένα βουτυρόπαιδα των βορείων προαστίων, αποφάσισαν να συνεισφέρουν στο κοινό καλό. Και να στηρίξουν τον Έλληνα στο πιο δύσκολο πεδίο: εκείνο της καθημερινής μάχης με την παρανομία. Γιατί είναι πραγματικός πόλεμος αυτός που διεξάγεται καθημερινά στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων. Από την μια η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, που τείνει πλέον να γίνει κανονική λαθροεποίκιση, έχει μετατρέψει γειτονιές σε άβατα γκέτο όπου δεν τολμάει να κυκλοφορήσει Έλληνας. Από την άλλη η ιδεολογική υποτέλεια του πολιτικού κόσμου στα αριστερίστικα φληναφήματα, έχει εκθρέψει κάθε είδους βία, ανομία, κατάλυση του δικαίου. Ξεκινώντας από τα πανεπιστήμια, που έχουν γίνει οχυρά λόγω του κατάπτυστου "ασύλου", ξεχύνονται οι κουκουλοφόροι της καταστροφής. Μόλις λίγες ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό στον Ρέντη, ένας από αυτούς τους "αγωνιστές" είχε επιχειρήσει να κάψει ζωντανό έναν αστυνομικό στην πλατεία Συντάγματος. Κανείς δεν συγκινήθηκε. Είναι βλέπε "μη πολιτικά ορθό" να εφαρμόζονται οι νόμοι και να προστατεύεται η ζωή των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας. Μέσα σε αυτό το κλίμα βρήκαν εύφορο έδαφος οι εισαγόμενοι κακοποιοί να εκτελέσουν τους δύο Ήρωες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Μόνο που αυτή τη φορά η αντίδραση του κόσμου ήταν συγκινητική. Όλοι οι Έλληνες έδειξαν την συμπαράστασή τους σε εκείνους που καθημερινά δίνουν τη ζωή τους για να τους παρέχουν ασφάλεια. Έδειξαν ότι στέκονται δίπλα στον αστυνομικό που αγωνίζεται για εκείνους, ενάντια πολλές φορές σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που υποθάλπει την ανομία. Και ακούστηκαν και πολλές σωστές προτάσεις ώστε να αλλάξει το καθεστώς που κρατά δεμένα τα χέρια του αστυνομικού όταν πρέπει να δράσει ενάντια στους κάθε λογής παράνομους. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να αποκτήσουν καλύτερο εξοπλισμό ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις συνεχώς δυσκολότερες συνθήκες. Και τέθηκαν και ζητήματα καλύτερης συνεργασίας και συντονισμού στο εσωτερικό της Αστυνομίας.
Δυστυχώς έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να χαθούν δύο ψυχές και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι δύο αστυνομικοί, για να γίνουν αυτά τα αυτονόητα. Έστω κι έτσι ας μην πάει χαμένη η θυσία των δύο νέων. Ας υπάρξει η αναγκαία σκλήρυνση στάσης απέναντι σε όσους δρουν στην ανομία.

Τους το οφείλουμε.

ένας Έλληνας πολίτης.


Υ.Γ. Έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου εκδηλώσεις μνήμης για τα 40, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου