Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες κερκόπορτα για τον αφανισμό του Έθνους



Ως γνωστόν η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας σε όλους τους παράνομους λαθρομετανάστες που εισέρχονται στην χώρα. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με την δυνατότητα ψήφου στις δημοτικές εκλογές. Δυνατότητα η οποία έχει παραπεμφθεί προς κρίση ως αντισυνταγματική στην ολομέλεια του ΣτΕ.

Ας δούμε όμως τι ισχύει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, και αν είναι σώφρων απόφαση η άκριτη απόδοση ιθαγένειας. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Κέντρου Μεταναστευτικών Ερευνών (CIS) από τις 194 χώρες του κόσμου, μόνον 30 δίνουν αυτόματα την ιθαγένεια σε όσους γεννιούνται στο έδαφός τους (jus soli). Από τις 31 ανεπτυγμένες χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, μόνο σε 2 (Καναδάς και ΗΠΑ) ισχύει το jus soli. Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν παραχωρεί αυτόματα την ιθαγένεια. Και όχι μόνον αυτό, αλλά η τάση είναι προς κατάργηση σε όσες χώρες το έκαναν. Ήδη η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία και η Αγγλία κατήργησαν την χορήγηση ιθαγένειας με την απλή γέννηση.
Στις χώρες όπου εξακολουθεί να ισχύει αυτή η πολιτική, έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση γεννήσεων παιδιών από λαθρομετανάστες. Ο σκοπός είναι η νομιμοποίηση των γονιών μέσω των παιδιών με πρόσχημα την διατήρηση της οικογένειας. Ακόμη έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο του "τουρισμού της γέννας". Πολλές έγκυες περνούν παράνομα τα σύνορα με σκοπό να γεννήσουν και να πάρει το παιδί τους την ιθαγένεια ώστε να παραμείνουν κι εκείνες και να φέρουν και την υπόλοιπη οικογένεια.





Είναι φανερό λοιπόν που θα μας οδηγήσει ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου που προωθεί η κυβέρνηση των ξεπουλημένων. Ακόμα μαζικότερη λαθροεποίκιση της χώρας από τους εξαθλιωμένους της ευρύτερης περιοχής. Θα είμαστε η μόνη χώρα κοντά στην Αφρική και την Ασία που θα διασφαλίζει αυτόματη απόδοση ιθαγένειας σε κάθε παιδί λαθρομετανάστη που θα γεννιέται εδώ! Αν έχουμε τώρα τεράστια πίεση ας αναλογιστούμε τι έχει να γίνει στο μέλλον. Στην κυριολεξία ορδές θα καταφτάνουν από σομαλίες, αλγερίες, μπαγκλαντες, αφγανισταν και δεν συμμαζεύεται. Και δεν είναι άσχετη με αυτή την πολιτική και η πρόθεση του Τζέφρυ να κάνει αναθεώρηση του Συντάγματος. Με το πρόσχημα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών να περάσει μια διάταξη που θα αλλάζει και τα άρθρα του Συντάγματος που αντιτίθενται στον νόμο για την απόδοση ιθαγένειας.
Γιαυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην επιτρέψουμε αυτή την εθνοκτόνα αλλαγή του Συντάγματος.


ένας Έλληνας πολίτης

3 σχόλια:

  1. Απο τα καλύτερα άρθρα που έχω διαβάσει. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο. Το αναδημοσιεύουμε.
    ΝΕΟΠΤΩΧΟΣ

    http://volosgr.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/11 18:42

    Αυτά γράφηκαν και ειπώθηκαν κατά κόρον, όταν ήταν να έλθει προς ψήφιση ο "λαθρονόμος". Ζητήθηκε δημοψήφισμα από τον ΛΑ.Ο.Σ. και μεγάλη μερίδα μεμονωμένων ατόμων, έγινα ιστολόγιο γι αυτό, αλλά δυστυχώς τίποτε. Μία μικρή ομάδα ανθρώπων, οι βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην ΛΑ.Ο.Σ., υπερψήφισαν το ανοσιούργημα αυτό. Αποφάσισαν για την τύχη ενός ολοκλήρου έθνους, το οποίο κατεδίκασαν στον αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή