Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Στέλιος Μάινας - Νίκος Κούνδουρος, η θολοκουλτούρα ξαναχτυπά.

Έχετε πέσει θύματα ληστείας, ξυλοδαρμού ή βιασμού, από λαθρομετανάστες;

Η μόνη περίπτωση να έχετε κάποια ηθική συμπαράσταση είναι μία: Πρέπει να δηλώσετε υποταγή στους θύτες σας! Να υποκλιθείτε στο μεγαλείο τους! Να εκφράσετε απεριόριστο θαυμασμό στον πολιτισμό και την κουλτούρα που φέρνουν στη χώρα μας! Και φυσικά να δείξετε κατανόηση για τα όποια εγκλήματα διέπραξαν με την υπόμνηση ότι εμείς τους σπρώξαμε σε αυτά, και άρα εμείς οι ίδιοι φταίμε!

Σας φαίνονται παράλογα όλα τα παραπάνω;

Κακώς. Γιατί είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση του Στέλιου Μάινα και του Νίκου Κούνδουρου. Και οι δύο πέσαν θύματα λαθρομεταναστών (πρωτότυπο ε;), ο πρώτος στο δρόμο, ο δεύτερος μέσα στο σπίτι του και μάλιστα κατέληξε στο νοσοκομείο με κίνδυνο θανάτου. Η διαφορά είναι ότι για την αριστεροκρατούμενη ενημέρωση που μονοπωλεί κανάλια και εφημερίδες, ο πρώτος δέχτηκε πολλά μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης. Φυσικά τα μηνύματα αυτά είχαν και το απαραίτητο περιτύλιγμα στήριξης της πολυ-πολιτισμικότητας και των αλλοδαπών εποίκων. Η στάση του ηθοποιού να δικαιολογήσει τους εγκληματίες, εκτιμήθηκε δεόντως και προβλήθηκε ως η μόνη ενδεδειγμένη αντίδραση από όλους μας. Η ομοβροντία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης είχε ένα συγκεκριμένο στόχο: Όποιος δεν υποκύπτει στις "θεωρίες" της θολοκουλτούρας εκμηδενίζεται. Φάνηκε άλλωστε αυτό από την αντιμετώπιση που είχαν όσοι λίγοι τόλμησαν να αρθρώσουν δύο λέξεις καταδίκης των εγκληματιών: αμέσως τους κόλλησαν την ταμπέλα του φασίστα!



Αντίθετα στην περίπτωση του Νίκου Κούνδουρου, ό οποίος έτυχε πολύ αγριότερης επίθεσης, το θέμα κυριολεκτικά θάφτηκε. Όταν στην συνέχεια το θύμα είχε το σθένος να δηλώσει σε συνέντευξη του τα αυτονόητα, ότι δηλαδή έχουμε υπερβεί κάθε όριο αριθμού λαθρομεταναστών και ότι κύριος βιοπορισμός τους είναι το έγκλημα, χάλασε η σούπα του εθνομηδενισμού. Το θέμα θάφτηκε στις εσωτερικές σελίδες με τίτλο παραπλανητικό και άσχετο, και οι αντιδράσεις ήταν φυσικά όλες εναντίων του σκηνοθέτη. Με λίγα λόγια, το θύμα "δεν δικαιούται δια να ομιλεί"! Η μόνη φωνή που πρέπει να ακούγεται είναι εκείνη της οσφυοκαμψίας και του ενδοτισμού στην λαθροεποίκιση.

ένας Έλληνας πολίτης

2 σχόλια:

  1. πολύ καλό το άρθρο σου. Συμφωνώ απόλυτα
    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή