Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Οι (αποτυχημένες) μπλόφες του τζέφρυ...

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό ότι η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει το ευρώ και θα επιστρέψει στην Δραχμή. Πρόσφατα μάλιστα συνελήφθη και ένας πολίτης ο oποίος έστειλε μια επιστολή σε ένα μπλογκ για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Τώρα έρχεται το δημοσίευμα της εφημερίδας Der Spiegel να φουντώσει τα σενάρια για επάνοδο της Δραχμής. Καταρχήν κάτι τέτοιο θα ήταν ευχής έργον. Μακάρι να είχαμε μια Πατριωτική κυβέρνηση που θα μας απάλλασσε από την οικονομική σκλαβιά του κοινού νομίσματος της πλουτοκρατίας. Αλλά που τέτοια τύχη. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να πάει ο Τζέφρυ κόντρα στα συμφέροντα των τραπεζών και του ΔΝΤ που τον βάλανε πρωθυπουργό. Γιατί αν φύγουμε απ το ευρώ θα χάσουν οι μεγάλες τράπεζες και οι δανειστές μας που αντίθετα μας θέλουν σκλάβους μια ζωή...

Τότε το δημοσίευμα πως προέκυψε θα αναρωτηθεί κάνεις, αφού κάνει αναφορά σε στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης. Είναι πολύ απλό: Πρόκειται για άλλη μια από τις αποτυχημένες προσπάθειες του Τζέφρυ να το παίξει μάγκας χωρίς να έχει όμως τα φόντα. Θυμάστε την περίπτωση με το "περίστροφο στο τραπέζι" πέρυσι τέτοια εποχή; Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα ανάγκαζε την ΕΕ να μας βοηθήσει οικονομικά υπό την απειλή ότι διαφορετικά θα προσφεύγαμε στο... ΔΝΤ! Φυσικά ήταν μια απελπισμένη προσπάθεια που δεν έπεισε κανέναν. Έτσι και τώρα κάποιοι "τζιτζιφιόγκοι" στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψη της συνόδου στο Λουξεμβούργο, σκέφτηκαν να μπλοφάρουν λέγοντας στους Γερμανούς ότι θα φύγουμε από το ευρώ με την ελπίδα να τους πείσουν να δώσουν μερικά χρήματα παραπάνω. Οι Γερμανοί όμως δεν πέσανε στην παγίδα. Διέρρευσαν τις συνομιλίες στον τύπο και έτσι έκαψαν το χαρτί του Τζέφρυ! Ο οποίος θα πάει για άλλη μια φορά στην Ευρώπη ξεβράκωτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου