Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εγκληματικότητα στα σχολεία

«Δελτίο Τύπου: Το Υπουργείο Προστασίας του αριστερού Πολίτη και το Υπουργείο αντεθνικής Παιδείας ανακοινώνουν ότι θα ξεκινήσει σύντομα πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εγκληματικότητα. Σε συνέχεια του "Οδηγού του πολίτη" που εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, θα αρχίσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε όλα τα Ελληνικά σχολεία. Εξ' αιτίας της κατακόρυφης ανόδου της εγκληματικότητας κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση όλων των πολιτών για την όσο το δυνατό καλύτερη προσαρμογή τους στην νέα πραγματικότητα. Ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες, ώστε να γνωρίζουν οι αυριανοί πολίτες πως να συμπεριφερθούν στις συνθήκες της πολυπολιτισμικότητας. Πρωταρχικός στόχος είναι εκείνος της αποφυγής πρόκλησης προς τα ήθη και τα έθιμα των αλλοδαπών. Θα δοθούν οδηγίες στα παιδιά να μην φέρουν αντίρρηση και να μην εκφράζουν αντίθεση αλλά ούτε και απορία στις συνήθειες που είναι ξένες με την Ελληνική παράδοση. Προέχει η προσαρμογή των παιδιών στις νέες συνθήκες, και η αποφυγή δημιουργίας τριβών με τις ξένες κοινότητες.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ρόλο και τη θέση της γυναίκας. Θα τονιστεί ότι καλό είναι να μην κυκλοφορεί μετά την δύση του ηλίου, και κατά τις πρωινές ώρες καλό θα είναι να συνοδεύεται πάντα από αρσενικό μέλος της οικογένειας της. Η χρήση μαντίλας ή μπούρκας δεν κρίνεται αναγκαία προς το παρόν, αλλά συνίσταται προαιρετικά σε περιοχές με έντονη ισλαμική παρουσία. Σε κάθε περίπτωση για την αποφυγή βιασμών ή/και ξυλοδαρμών οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν την άμεση οπτική επαφή με αλλοδαπούς και να περπατάνε με σκυφτό το κεφάλι.
Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο προφύλαξης σε περιπτώσεις ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατό τα αθώα θύματα, αν και είναι δεδομένο ότι δεν γίνεται να αποφευχθούν εντελώς. 
Στις περιπτώσεις ληστειών θα τονιστεί η ανάγκη αποφυγής οποιουδήποτε ηρωισμού. Τα παιδιά θα μάθουν να μην φέρουν αντίσταση στις απαιτήσεις των αλλοδαπών ληστών, και θα παραδίδουν αμέσως και χωρίς χρονοτριβή όσα χρήματα διαθέτουν.
Σε όσουν πέφτουν θύματα επιθέσεων θα τονίζεται η σημασία της ανεκτικότητας και της αποφυγής οποιουδήποτε "ρατσιστικού" χαρακτηρισμού. Ιδιαίτερο βάρος θα δωθεί στην κατανόηση. Για το σκοπό αυτό θα δώσει τις πολύτιμες συμβουλές του στα παιδιά ο Στέλιος Μάινας.
Ευελπιστούμε ότι με αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα επιμόρφωσης θα βοήθησουμε τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες, να μην δυσανασχετούν με την εγκληματικότητα που είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

Στόχος μας μια πολυπολιτισμική Ελλάδα!»

ένας Έλληνας πολίτης

1 σχόλιο:

  1. Το μυαλό τους και μια λίρα και ένα κέρατο από γίδα.Το έλεγε η γιαγιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή