Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Καμίνη πρόσεξε καλά: έχουμε Πάσχα και όχι Μπαϊράμ!

Ο κύριος Καμίνης ως γνωστόν, είναι ο άνθρωπος που σαν συνήγορος του πολίτη είχε εισηγηθεί την ελεύθερη είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Αργότερα εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων χάρις στις ψήφους των λαθρομεταναστών που πήραν παράνομα την Ελληνική ιθαγένεια. Και ως δήμαρχος Λαθρομεταναστών Αθηναίων συμπεριφέρεται ανάλογα. Αφού κρέμασε ανάποδα την Ελληνική Σημαία, τώρα αποφάσισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου, δεν πρέπει να μεταδίδει τις Εκκλησιαστικές Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και να μην εκφωνεί τις παραδοσιακές πασχαλινές ευχές, για να μην προσβάλλονται οι λαθρομετανάστες!

Εάν είναι ποτέ δυνατόν!

Το γεγονός αποτελεί μια εξωφρενική και παράνομη παρέμβαση στο πρόγραμμα του ραδιοσταθμού. Από που κι ως που δικαιούται ο δήμαρχος να υποδεικνύει στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς πως θα εκφράζονται από το μικρόφωνο; Βρισκόμαστε μπροστά σε κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, από κάποιον που καυχιέται ότι ήταν και "Συνήγορος του Πολίτη". Ποιανού πολίτη άραγε; Σίγουρα όχι του Έλληνα! Μάλλον του αλλογενούς, αλλόθρησκου πολίτη. Εκείνου που δεν εννοεί να καταλάβει ότι από την στιγμή που είναι φιλοξενούμενος σε αυτή την χώρα, πρέπει να ασπαστεί και να σέβεται τα ήθη και τις παραδόσεις της. Αλλά οι πολιτικοί μας ταγοί έχουν άλλα σχέδια. Θέλουν να γίνουμε χυλός στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης. "Χριστός Ανέστη" και "Καλό Πάσχα" είναι φράσεις που τους προκαλούν ναυτία γιατί υπογραμμίζουν την Ελληνικότητα και την παράδοση γιαυτό θέλουν να τις εξαφανίσουν κάτω από ένα ξενέρωτο "Καλές γιορτές".
"Γιορτές" έτσι γενικά κι αόριστα, χωρίς σύνδεση με τον Χριστιανισμό που αποτελεί βασικό συστατικό του Γένους. Χωρίς αναφορά σε θυσίες, σε πάθη, σε Ανάσταση.
Απλά "γιορτές", ευκαιρία για λούφα, για "shopping", για καφέδες. Τέτοια οραματίζονται οι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της Νέας Τάξης πραγμάτων.

Σε πείσμα των καιρών εμείς θα προσδοκούμε την Ανάσταση.


ένας Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου