Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ήρωες Σκυλογιάννης - Ευαγγελινέλης από τη μια, Κορκονέας από την άλλη.


Τα πρώτα ονόματα μάλλον δυστυχώς τα έχετε ήδη ξεχάσει, το άλλο έχει γίνει ήδη αρνητικό «σύμβολο».
Οι αστυνομικοί - στρατιώτες ενάντια στο κοινό έγκλημα, που πλήρωσαν με τη ζωή τους αυτή την επιλογή τους, σε αντιπαράθεση με τον (αστυνομικό) καταδικασμένο δολοφόνο.

Αστυνόμοι χιλιάδες στη Κερατέα και στις πορείες ενάντια στο μνημόνιο, αστυνόμοι ελάχιστοι σε δυο ρόδες ενάντια στις σφαίρες των γκάνγκστερς.
Αστυνόμοι απόφοιτοι των ελληνικών λυκείων και πιθανά υψηλόβαθμοι των πανελλήνιων εξετάσεων.

Ο ρόλος της αστυνομίας σαν ο φρουρός των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και από την άλλη ο ρόλος των αστυνομικών ως υπερασπιστές του νόμου και των αδυνάτων.
Δεν ταιριάζει στην εποχή μας ο ρόλος του νεκρού ήρωα λοιπόν; Τα ιδανικά είναι σημαντικά και αυτοί που αναγνωρίζουν τις θυσίες είναι μόνο οι γνήσιοι Έλληνες "πατριώτες". (πόσοι θυμάστε τα ονόματα των παλικαριών που χάθηκαν;)



Αν καιγόταν ο ματατζής στη διαδήλωση από τη μολότοφ ή αν σκοτωνόταν ο διαδηλωτής από το γκλομπ, τα πράγματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα με ποιους να πας και ποιους να αφήσεις;
Αν λοιπόν αφήνανε την αστυνομία να προστατεύει το δίκιο και την νόμιμη τάξη τότε νομίζω ότι δεν θα είχαμε κακοποιούς και οι φυλακές θα ήταν γεμάτες από πολιτικούς και από τους πατρόνες τους.

Οι πολίτες θέλουν την τάξη. Οι πολίτες είναι μαύροι, άσπροι, κίτρινοι και μπεζ, άντρες γυναίκες και παιδιά. Την κοινωνική αταξία και αναστάτωση την φέρνουν οι ασφαλείς κρυμμένοι. Αυτοί έχουν ή το χρώμα του χρήματος ή το χρώμα της πολιτικής.
Αυτές οι σκέψεις μου δημιουργήθηκαν μετά τη δολοφονία των δυο παιδιών, των φίλων μου, των παιδιών μας, των μαθητών και μαθητριών μας σε κάποιο σχολείο. Μαζί με την οργή μου, τις καταθέτω σήμερα, τώρα που το βράσιμο της ψυχής εξασθένισε, μαζί με τις μνήμες.

ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ

Υ.Γ.1 Προφανώς τον (δυστυχή) Κορκονέα τον έβαλα για μια σύγκριση με τα μάτια των παιδιών. Ξέρω ότι δεν θέλουμε ούτε σαν φωτογραφία να τον βλέπουμε - δεν ταιριάζει έτσι κι αλλιώς.
Υ.Γ.2 Προφανώς αυτά έχουν σχέση με την παιδεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου