Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έγινε η αρχή, καιρός να τελειώσουμε με τις καταλήψεις.

Η Αθήνα ως γνωστόν, εκτός από τα πολλά προβλήματα που έχει στο κέντρο διαθέτει και μια ακόμη ανοιχτή πληγή: τις καταλήψεις. Εκτός από την υπερσυγκέντρωση παράνομων λαθρομεταναστών, το παρεμπόριο που πνίγει τα μικρά καταστήματα, την ρύπανση κλπ που υποβαθμίζουν τη ζωή των Ελλήνων του κέντρου, υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια περίπου μια σειρά κτιρίων που έχουν καταληφθεί από διάφορα υποκείμενα για δική τους εκμετάλλευση. Τα κτίρια αυτά είναι απροσπέλαστα για όποιον πολίτη δεν ανήκει στην συνομοταξία των άπλυτων και φυσικά έχουν παρατηρηθεί σε αυτά πλήθος παράνομων πράξεων σε αυτά. Από την αποθήκευση κλοπιμαίων, την στέγαση εγκληματιών και άλλων φυγόδικων, ως την παραγωγή  και κατανάλωση ναρκωτικών.
Τα κτίρια αυτά χρησιμεύουν επίσης και ως άντρα από τα οποία εξαπολύονται επιθέσεις εναντίων κατοίκων και αστυνομικών, είναι χώροι όπου παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ και άλλα εκρηκτικά και γενικά σχεδιάζονται έκνομες πράξεις που τίθενται σε εφαρμογή κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο. Για τους λαθρομετανάστες αποτελούν σημείο αναφοράς από το οποίο μπορούν ανενόχλητοι να εξορμούν και να αποθηκεύουν το παράνομο εμπόρευμά τους, και να κρύβονται όταν διαπράττουν βιασμούς και άλλα αδικήματα.

Η ευθύνη του κράτους που έχει αφήσει αυτή την κατάσταση να κακοφορμίσει είναι φυσικά τεράστια, όχι μόνο λόγω των συνεχών εγκλημάτων που διαπράττονται μέσα στα κτίρια αυτά, αλλά και γιατί αποτελούν δημόσια περιουσία. Δημόσια περιουσία που αντί να αξιοποιείται προς όφελος του κοινωνικού΄συνόλου, έχει πέσει στα χέρια συμμοριών αναρχοάπλυτων που τα χρησιμοποιούν ακριβώς ενάντια στην κοινωνία.
Συνεπώς η είδηση ότι την περασμένη Παρασκευή μια από τις καταλήψεις αυτές εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, είναι ιδιαίτερα θετική. Αρκεί να μην αποτελέσει μεμονωμένο γεγονός αλλά την αρχή για να σπάσει το απόστημα των καταλήψεων. Η πολιτεία δεν μπορεί να χρονοτριβεί άλλο πλέον ειδικά όταν είναι εις γνώση της ποια είναι τα υπό κατάληψη κτίρια, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού κ. Παπουτσή σε ερώτηση των κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη.
Δεν είναι πλέον ανεκτό, σε μια εποχή που οι Έλληνες κάνουν αιματηρές περικοπές και υφίστανται δραματικές απώλειες στο εισόδημά τους, το Ελληνικό Δημόσιο να αφήνει την περιουσία του στα χέρια εγκληματιών αντικοινωνικών υποκειμένων που την χρησιμοποιούν για να εξυπηρετήσουν παράνομες δραστηριότητες και ύποπτους σκοπούς.


Καιρός να μπει ένα τέλος σε αυτό το χάλι.

ένας Έλληνας πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου